Üdvözöljük Rákóczifalva város honlapján!

RÁKÓCZIFALVA

TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00024

RÁKÓCZIFALVA ORVOSI RENDELŐJÉNEK FEJLESZTÉSE

Kedvezményezett neve: Rákóczifalva Városi Önkormányzat
Projekt címe: Rákóczifalva orvosi rendelőjének fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 60 254 000 Ft.
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 12. 14.
A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00024

Rákóczifalva Városi Önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a TOP-4.1.1-15 jelű, Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhívásra benyújtott TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00024 azonosító számú „Rákóczifalva orvosi rendelőjének fejlesztése” című pályázata 2019. február 20-án kelt támogatói döntés szerint 60 254 000 Ft támogatásban részesült.

A projekt célja a mai kor követelményeinek megfelelő, esztétikus megjelenésű és legfőképp energiatakarékos épület létrehozása. A tervezés során figyelembe vették a szakemberek a használók igényeit, elképzeléseit, így azokat figyelembe véve készültek el a végleges tervek.

A beruházás magába foglalja a teljes és korszerű akadálymentesítést, szabványos rámpa kerül kialakításra a bejáratnál, illetve akadálymentes mosdó is kialakításra kerül az épületben, a teljes vizesblokk felújítása keretében.

A nyílászárók és a burkolatok jó állapotúak egy korábbi felújításnak köszönhetően, így azok cseréje jelenleg nem indokolt. Az épület egyéb szerkezetei megfelelőek, a tetőszerkezet viszont elavult, helyenként sérült, rossz állapotú, nagyobb esőzéskor beázik, így annak cseréje elengedhetetlen, a kémények bontásra kerülnek. Az energetikai korszerűsítés keretében az épület falazata hőszigetelést kap, illetve kazáncsere is megvalósul.

Az orvosi rendelő helyiségeinek felújítása, az átépítés az épület korszerűsítése hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez, emellett a háziorvosok és kollégáik, valamint a lakosok komfortérzete, elégedettsége javulni fog.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00024 azonosító számú „Rákóczifalva orvosi rendelőjének fejlesztése” című pályázat. A kivitelezési munkálatok készültségi foka 2020. szeptember 30-én elérte az 50%-ot. A belső felújítás időszaka alatt a rendelés folyamatos, változás esetén előzetesen Rákóczifalva Városi Önkormányzat Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Rákóczifalva orvosi rendelőjének fejlesztése

Befejeződtek Rákóczifalva Városi Önkormányzat Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a TOP-4.1.1-15 jelű, Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-4.1.1- 15-JN1-2016-00024 azonosító számú „Rákóczifalva orvosi rendelőjének fejlesztése” című pályázat a kivitelezési munkálatai.

A projekt kiemelt célja az orvosi rendelő épületének teljes korszerűsítése kiemelt figyelmet fordítva az energiatakarékosságra és a mai kor követelményeinek való megfelelőségére. A tervezett felújítási program, valamint a tényleges megvalósítás a szakemberek elképzelésein túl a végfelhasználók igényeit is tartalmazza, ezért döntöttek korábban a teljes felújítás mellett.

A felújítás során teljes akadálymentesítésére került sor, új rámpa és akadálymentes mosdó került kiépítésre. Az épület szerkezetei koruknak megfelelőek, a tetőszerkezet elavult állapota miatt, annak teljes cseréje elkerülhetetlenné vált. Az épület új tetőhéjalást kapott. A kazáncsere, mint a teljes felújítás része indokolt volt, mely felújítás a nem használt kémények elbontását is maga után vonta. Az energetikai korszerűsítés további eleme az épület teljes hőszigetelése, melybe beletartozik a lábazat, falak és a födém szigetelése.

A projektnek köszönhetően több hasznos hely került kialakításra az épületen belül, melyek biztosítják a minőségi munkavégzést és a betegek kényelmét, tehát a felújítás eredményeként javul az épületben dolgozók és a lakosság komfortérzete, elégedettsége az orvosi rendelővel kapcsolatban. Az elvégzett felújítási munkának köszönhetően az üzemeltetés és fenntartás költségeinek csökkenése is várható.

Támogatás bruttó összege: 60.254.000 Ft.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségének 100%-a.

A projektmegvalósítás időtartama: 20 hónap.