Üdvözöljük Rákóczifalva város honlapján!

RÁKÓCZIFALVA

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt a közel 1.000 éves múltra visszatekintő Rákóczifalva város nevében. Településünk életét meghatározza történelmi múltunk, amelyre a helyi lakosság méltán büszke és hagyományait igyekszik őrizni. Múltunk tisztelete mellett elkötelezettek vagyunk városunk modernizálásában, az itt élők életminőségének javításában.

Szép természeti környezetben, a Tisza partján található városunkban sok turisztikai látványosságot találhatunk, köztük a nemzetközileg ismert és elismert Maci Gyűjteményt, a Régi Idők Házát, a Madárparkot, Tisza-parti „mentetlen árterületet” stb.

Rákóczifalva gazdaságát a szolgáltatóipar mellett leginkább a mezőgazdaság határozza meg. A fiatal gazdálkodók őrzik elődeik hagyományait, szeretik és ápolják a termőföldet, fejlesztik gazdaságukat.

Az átutazók, akik csak a 442-es főutat látják, nem tudják milyen szép ez a település, nem láthatják városközpontunkat, templomainkat, és a „álmodó Tisza-partot”. Kérem, szánjon rá időt és látogasson el városunk szívébe, sétáljon főterünk fái alatt, túrázzon a Tisza-parton és élvezze a vidéki város nyugalmát, tiszta levegőjét.

Remélem, rövidesen találkozunk Rákóczifalván.

Üdvözlettel: Dr. Túróczi Imre
polgármester