Üdvözöljük Rákóczifalva város honlapján!

RÁKÓCZIFALVA

TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00062

A sportcsarnok energetikai fejlesztése Rákóczifalván – TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00062

Kedvezményezett neve: Rákóczifalva Városi Önkormányzat
Projekt címe: A sportcsarnok energetikai fejlesztése Rákóczifalván
A szerződött támogatás összege: 57 289 584 Ft.
A támogatás mértéke:100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 12. 31.
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00062

A tervezett átalakítás során az épület méretei, a funkciók és a szerkezetek változatlanok maradnak. Megvalósul a tetők kiegészítő hőszigetelése és a nyílászárók cseréje, mely a ház fenntartási költségeinek csökkentését eredményezi. Szintén ezt szolgálja a kazánház gépészeti korszerűsítése is. Az átalakítás részeként megvalósításra kerül az épület projektarányos akadálymentesítése. A meglévő épület keleti bejáratának akadálymentesítését új akadálymentes rámpa építésével biztosítjuk. A bejárat mellett kapucsengő kerül elhelyezésre 1,10 m magasságban. Az ajtó mindkét oldalán 1,50×1,50 m fordulási szabad terület biztosított, az akadálymentes mellékhelyiség az épület földszintjén helyezkedik el.


Ajánlati felhívás

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 115. §-a szerinti uniós értékhatár alatti közbeszerzési eljáráshoz

„Tornacsarnok energetikai korszerűsítése”

“TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00062 Sportcsarnok energetikai fejlesztése Rákóczifalván”

Ajánlattételi felhívás

Ajánlatételi felhívás módosítása

Árazatlan költségvetés

Ajánlattevők listája

Bontási jegyzőkönyv

A Sportcsarnok energetikai fejlesztése egy újabb mérföldkőhöz érkezett. 2018. június 1-vel megvalósult a felújítás 50%-os teljesítése. A pályázat keretén belül a korábban rossz állapotú tető hőszigetelési munkálatai, a palafedés és az épület nyílászáróinak cseréje is megtörtént, melyek eddig nem feleltek meg a hődinamikai követelményeknek. Most már korszerű és minden igénynek megfelelőek. Szépen haladnak a munkálatok, minden a tervezettek szerint valósul meg. Az utolsó fázis munkálatai elkezdődnek. Nem soká már a megújult Sportcsarnokot vehetik birtokba a lakosok.

Sajtóközlemény

Sportcsarnok energetikai fejlesztése Rákóczifalván

Rákóczifalva Városi Önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00062 azonosító számú, „A Sportcsarnok energetikai fejlesztése Rákóczifalván” című pályázat támogatói döntés szerint 57. 289. 584 Ft. vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt kivitelezési munkálatai befejeződtek.

Fő cél, a sportcsarnok modernizálásával egy korszerűbb létesítmény álljon a lakosság rendelkezésére, hogy a különféle sport tevékenységeknek, illetve közösségi programoknak is még nagyobb teret tudjunk biztosítani.

2018 szeptemberében befejeződtek a Sportcsarnok energetikai fejlesztésének kivitelezési munkálatai. Megvalósult a tető hőszigetelése, héjalás csere, a nyílászárók cseréje, a főbejárat akadálymentesítése, a mosdó felújítása, akadálymentesítése illetve a kazán cseréje.

A tető hőszigetelésével egy időben az épület kopolit üvege is ki lett cserélve. A nyílászárok már nagyon rossz állapotban voltak, a mai hőtechnikai követelményeknek nem feleltek meg. A főbejárat akadálymentesítésére és a rámpa elhelyezésére is szükség volt, hogy az idősek és a mozgáskorlátozott emberek is könnyedén meg tudják közelíteni és birtokba tudják venni a sportcsarnokot, önállóan is. A régi mosdó sem felelt meg, a modern kor elvárásainak. A felújítással minden igényt kielégítenek. Nagy szükség volt már erre is. A kazán felújítása költséghatékonyabbá tette a fűtést.

Az energetikailag felújított sportcsarnokra már hatalmas szüksége volt a település közösségének. Minden korosztály számára fontos, hogy egy korszerű sportcsarnok álljon rendelkezésükre. Igényesebb környezetben, energetikailag költséghatékonyabb épületben, élhetik közösségi és sport tevékenységeiket. A város lakosságának életminőségét, e közösségi tér is formálja, alakítja, élhetőbbé teszi.

Támogatás bruttó összege: 57.289.584,- Ft.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségének 100%-a.

Projekt megvalósítás időtartama: 15 hónap