Üdvözöljük Rákóczifalva város honlapján!

RÁKÓCZIFALVA

Tiszakanyar – TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00020

 A Tiszakanyar TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00020 projekt új fázisba érkezett. Megtörtént a tervezés, a jogerős engedélyek elfogadásra kerültek. A közbeszerzési dokumentáció folyamatban van. A műszaki tervdokumentáció már elkészült. A projekt marketing stratégiáját elfogadták, véglegesítve és jóvá is lett hagyva.

Sajtóközlemény

A turisztikai projekt 2017. december 1-vel kezdetét vette. Az elnyert összeg: 250.000.000 Ft. A pályázatban résztvevő települések: Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Tiszavárkony és Vezseny együttműködése révén valósul meg.

Az a cél, hogy olyan térségi hálózat legyen kialakítva, mely kulturális vonzerőn alapul, a terület turisztikai szempontból fontos pontjait összekösse. Egy lehetséges túraútvonalra lett illesztve az elképzelés, mely érinti a települések látnivalóit.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül fog megvalósulni. Ez a támogatás vissza nem térítendő.

A projekt kódszáma és neve: TOP-1.2.1-15-JN1 -2016-00020 -Tisza kanyar- A fejlesztés célja, hogy a térségben már működő, különböző helyszíneken létesült kulturális terek, valamint kapcsolódó rendezvényhelyszínek turisztikai vonzereje fejlesztésre kerüljön az európai uniós támogatás segítségével. A projekt előreláthatólag 2019. júliusára valósul meg.

Rákóczifalva: A fejlesztés eredményeként a Helyi Macimúzeum bővítése, fűtési rendszerének fejlesztése, Helytörténeti Múzeum és Ajándékbolt kerül kialakításra. Ezeken kívül a WC felújítása, egy új kiállító terem és az udvar rendezése a fő megvalósítandó terv. . A tanösvényen a meglévő infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen. Kicserélésre kerülnek az elhasználódott faelemek, a javítható szerkezetek felújításra kerülnek. Új információs,- tájékoztató táblák, interaktív játékok kerülnek kihelyezésre. A Révhajó kikötő biztonságosabbá tétele, környékének rendezése, fontos részét képezi a projektnek.

Rákócziújfalu: Kerékpáros pihenőhely lesz kialakítva a Főút mellet, mely létesítmény mögé játszótér kerül. Ezen területre padok és szemétgyűjtők is ki lesznek helyezve. A kunhalomra van tervezve a fentebb felsorolt, már meglévő emlékművek áttelepítése, egységessé alakítása. Fontos a terület felújítása, a meglévő lépcső újjáépítésével, pihenőhely kialakításával, pihenőpadok lerakásával és térkövezéssel.

Tiszavárkony: A cél az, hogy a Tisza partján, a sétány kialakítása a strandig megvalósuljon. A település közösségi terének felújítása is központi szerepben van, mely tartalmaz parkrendezést, szegélyezést, padok és szemétgyűjtők kihelyezését is. Az Endre király emlékmű is érintett a projektben, ahol fontos a terület körbekerítése, rendbetétele, vadháló és sövény telepítésével. Emellett be van tervezve a füves pálya kialakítása, és sütögető helyek kivitelezése.

Vezseny: A községben kilátó, valamint erdei pihenő lesz kialakítva a Patkóban. Padok, székek és szemétgyűjtők is beszerzésre kerülnek.

Sajtóközlemény a projekt zárásáról