RÁKÓCZIFALVA

Gallyazás tájékoztatás 2024.

Tisztelt Rákóczifalvai Lakosok!

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, a villamosenergia-ellátás üzembiztonságára veszélyes fák gallyazását

2024. július 19-ig elvégezni szíveskedjenek.

A biztonsági övezet környezetében lévő fák, bokrok ágait vagy a teljes növényzetet az ingatlantulajdonosnak mint egyben a növényzet tulajdonosának kell rendszeresen megfelelően gondoznia, hogy azok a vezeték biztonsági övezetének határát, illetőleg az adott felszültségszintű vezetékre vonatkozó veszélyzóna határát ne közelítsék meg.

Az élet-, baleset- és vagyonbiztonság érdekében kiemelten fontos a feszültségmentesítés elvégzése és a szakfelügyelet, melyet az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt, elvégez, illetve térítésmentesen biztosít.

A Béres Erdészeti Szolgáltató Kft. belterületen az ingatlanok előtti közterületen lévő fák gallyazását fogja elvégezni ott, ahol a megadott határidőig az ingatlan tulajdonosa (használója) nem tett eleget gallyazási kötelezettségének. A villamosenergia-ellátás üzembiztonságát szolgáló munkálatok során a vezeték biztonsági övezetét érintő – a vezeték és a közterületi növényzet lombozata közötti előírt távolságon belüli – fák és bokrok ágait eltávolítják.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a munkák végzését az ingatlan tulajdonos tűrni köteles.

A levágott gallyakat a Béres Erdészeti Szolgáltató Kft. a fák mellett, a közúti, illetve gyalogos forgalmat nem zavarva, a közterületen fogja elhelyezni, amivel az ingatlan tulajdonos (használója) szabadon rendelkezhet.

A fenti munkálatok elvégzését követően kérjük, hogy az ingatlan tulajdonosok/használók a gallyak eltávolításáról haladéktalanul gondoskodni szíveskedjenek.

Együttműködésüket köszönjük.

Rákóczifalva Városi Önkormányzat